söndag 5 oktober 2008

Drinkar

BIRGITTAS GLÖGG
1 flaska billigt rödvin
10 cl renat el. vodka
10 cl renat el vodka
10 gr kanel 4-5 bitar
1 ½ gr kryddnejlika 20 st
En liten bit ingefära
2 gr krossade kardemummakärnor 2 gr= 4 kryddmått el rågad tsk
1 helt pommeransskal
3 dl strösocker
1 rågad tsk vanljsocker
mandel och russin efter behag

1. krossa kardemumma. Bryt sönder kanelen.
2. Lägg kryddorna i en glasburk helst med lock. Häll över spriten.
3. Låt burken stå över natten så att kryddsmaken dras ut ordentligt.
4. Sila bort kryddorna genom ett kaffefilter.
5. Skålla och skala mandeln.
6. Häll vinet och spriten i en kastrull.
7. Blanda i socker, vaniljsocker, mandel och russin.
8 Låt glöggen sjuda en stund aldrig koka.


BLIND DATE

4-6 cl. gin
Fyll upp med tranbärsjuice och Russian.

COSMOPOLITAN
4 cl citronvodka
2 cl cointreux
4-6 cl cranberryjuice
(pressad citron eller lime)
serveras i martiniglas
garnera med citronskiva (röres eller skakas)

GIN AND IT
4 cl gin
2 cl sött röt röd vermouth
Röres och serveras i cocktailglas
Cocktailbär på pinne

HJÄRTAT
4 cl brandy
2 cl rom
3 stänk citronjuice
1 stnk äggvita
3 stänk Roses grenadine
Skakas och serveras i Selterglas (raka)

IRISH COFFE
4 cl Irländsk blended whiskey2 tsk farinsockerstarkt bryggkaffelättvispad eller skakad gräddeI ett högt glas på fot tillsättes farinsocker och Jameson.Häll över hett, starkt bryggkaffe tills ca 1 cm återstår av glaskanten.Blanda tills sockret löses upp. Häll försiktigt den lätt vispade grädden över baksidan på en sked. Servera utan sugrör eller sked.Tilläggas kan bara att det kan vara lämpligt att ha en sked stående i glaset när du häller i kaffet. Skeden avleder värmen och förhindrar att glaset spricker. Men ta ur den innan du serverar. Irish Coffee ska drickas med gräddmustasch

Inga kommentarer: