onsdag 22 oktober 2008

Hårda kakor

CHOKOLATE CHIP COOKIES
25-30 stycken

3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190 g smör
4 ½ dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 ½ dl havregryn
35 gr grovhackad nörk blockchoklad

mjöl+ bikarbonat+salt
farin+strö+vanilj+smör

vispa ägg lätt

ägg+ havregryn Rör

arbeta väl för hand

klicka 150-180 grader i 8-12 minuter

HAVRERUSSIN Britts men smakar precis som farmors

1½ dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 dl russin
1 tsk bikarbonat
1 hg smält margarin

Arbeta ihop degen rulla fingerlängder skär, platta ut på smord plåt.

Bakas mitt i ugnen i 175 grader

SIRAPSKAKOR (garanterat goda)
ca 50 stycken

200 g smör eller margarin
1 3/4 dl socker
1 msk sirap
2 mak vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Rör smör, socker och sirap poröst i en bunke. Blanda vaniljsockret med vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smör och sockersmeten. Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop och rulla ut den till 4 längder. Lägg dem på smord plåt och grädda mitt i ugne i 175 graders ugnsvärme sa 15 minuter. Ta ut och låt svalna något. Snitta dem.

Inga kommentarer: