FARMORS JUM-JUM KAKA
2 kkp starkt kaffe
2 kkp russin
1 tsk kanel
½ tsk nejlikor
½tsk salt
1 msk vanilj
2 kkp socker
3 msk maragarin
2 ½ kkp vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Blanda; Kaffe, russin, kanel, nejlikor, salt, socker, margarin, i en gryta. Låt det koka 3 minuter Ställ att kallna. Tillsätt vaniljsocker, mjöl, bikarbonat. Häll i formen. Grädda i 175-200 grader i 30-45 minuter
KRYDDKAKA
2 ägg
2 dl socker
1 hg smält smör
1 tsk nejlikor
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 dl vetemjöl
1kkp gräddfil
2 tsk lingon
Vispa socker och ägg poröst, häll sedan i de andra ingredienserna till en slät smet. Gallret så långt ner det går, 175 gr i ca 35-40 minuter.
ÖSTERRIKISK GLÖGGKAKA
2 ägg
1 1/4 dl socker
2 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 msk kanel
½ dl kokosflingor
1 dl flytande margarin
1 ½ dl glögg
Blandas med elvisp tills smeten är jämn och fin, häll i en form med löstagbara kanter som är smord och bröad.
175 grader i ca 40 minuter.
onsdag 22 oktober 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar